Strana 2 z 2 PrváPrvá 12
Zobrazovanie výsledkov 11 až 20 z 20

Téma: Odpojenie PC z elektrickej siete

  1. #11
    Profesional
    Registrovaný
    23.02.2007
    Umiestnenie
    Bratislava
    Príspevky
    848

    Predvolené

    Ja nevidím prečo niečo vypínať... Počítač zo siete nevypínam. Vzadu mi svieti vypínač zdroja na modro takže večer mám peknú modrú stenu. Zdroj mám značkový a skratu sa nebojím. Prepäťovú zásuvku mám v hodnote do 1000sk... A čo sa týka routru a wifi prístupového bodu ten mi ide 24hodín nonstop tiež nevidím dôvod prečo vypínať na noc Wifi...

  2. #12
    Pokročilý Avatar používateľa xaser5
    Registrovaný
    17.11.2007
    Umiestnenie
    Spojené Žochárske Emiráty
    Príspevky
    671

    Predvolené

    Ak odhliadneme od spotreby elektriky, tak potom možno preto že v spínanom zdroji je všetko pod napätím. Dochádza k ohrevu (aj keď menšiemu ako v zapnutom stave) ale kondenzátorom teplo určite neprospieva. Ale či je správne to robiť,alebo tak je otázne. (a potom však treba aj vyrábať nové....)

  3. #13
    Poster King Avatar používateľa cumel30
    Registrovaný
    03.11.2008
    Umiestnenie
    iPod Tatrami
    Príspevky
    4 265

    Predvolené

    Citácia Pôvodne pridal luky133 Zobraziť príspevok
    Ja nevidím prečo niečo vypínať... Počítač zo siete nevypínam. Vzadu mi svieti vypínač zdroja na modro takže večer mám peknú modrú stenu. Zdroj mám značkový a skratu sa nebojím. Prepäťovú zásuvku mám v hodnote do 1000sk... A čo sa týka routru a wifi prístupového bodu ten mi ide 24hodín nonstop tiež nevidím dôvod prečo vypínať na noc Wifi...
    Spotreba,hluk,elektromagnetické vlnenie,ešte sa ti nechce vypínať s prúdu?

  4. #14
    Nováčik Avatar používateľa Qcko
    Registrovaný
    22.01.2009
    Príspevky
    49

    Predvolené

    Ak uz vypinate PC, tak staci vypnut vypinac vzadu na zdroji a je vystarane...na dlhsi cas nie je dobre vypinat PC (myslim tym niekolko tyzdnov), dostava zabrat akumulator BIOSu (taka mala plocha batetia na doske)...tie zasuvky s prepatovou ochranou moc nepomozu, je to iba stupen istenia D, ak v byte (dome) nemate aspon C alebo B v hodinach, tak pred prepatim (napr pri burke) to moc nepomoze...to tak na okraj...


    ...kazdopadne ja PC nevypinam vobec, iba ked je burka, tak vypnem zdroj vzadu a je (byvam na kopci, tu to vzdy slaha)...

    ...a ak zerie zdroj vo vypnutom stave 1W, tak to zozerie priblizne 1kWh asi za pol roka...tak to zas nie je nejaka "spotreba"...

  5. #15
    Pokročilý Avatar používateľa xaser5
    Registrovaný
    17.11.2007
    Umiestnenie
    Spojené Žochárske Emiráty
    Príspevky
    671

    Predvolené

    Citácia Pôvodne pridal Qcko Zobraziť príspevok
    Ak uz vypinate PC, tak staci vypnut vypinac vzadu na zdroji a je vystarane...na dlhsi cas nie je dobre vypinat PC (myslim tym niekolko tyzdnov), dostava zabrat akumulator BIOSu (taka mala plocha batetia na doske)...tie zasuvky s prepatovou ochranou moc nepomozu, je to iba stupen istenia D, ak v byte (dome) nemate aspon C alebo B v hodinach, tak pred prepatim (napr pri burke) to moc nepomoze...to tak na okraj...


    ...kazdopadne ja PC nevypinam vobec, iba ked je burka, tak vypnem zdroj vzadu a je (byvam na kopci, tu to vzdy slaha)...

    ...a ak zerie zdroj vo vypnutom stave 1W, tak to zozerie priblizne 1kWh asi za pol roka...tak to zas nie je nejaka "spotreba"...
    Len pre upresnennie.....
    Na doske nie je akumulátor.
    A ak je spotreba 1W,potom za pol roka je to skôr 4,38 KWh

  6. #16
    Administrator Avatar používateľa drakeman
    Registrovaný
    21.02.2007
    Príspevky
    3 895

    Predvolené

    No a pre dalsie, beterka ktora je na doske vela na frak nedostava. Ma dostatocnu kapacitu aby vydrzla udrzat bios nezmeneny. Preco potom ked kupis dosku tak je stale cula aj ked je na sklade ulozena niekolko mesiacov?

  7. #17
    Profesional
    Registrovaný
    23.02.2007
    Umiestnenie
    Bratislava
    Príspevky
    848

    Predvolené

    Citácia Pôvodne pridal cumel30 Zobraziť príspevok
    Spotreba,hluk,elektromagnetické vlnenie,ešte sa ti nechce vypínať s prúdu?
    Hluk? Povieš mi kde je hluk ked nevypnem počítač zo zásuvky? Ja počuj 0 decibelov vtedy. Spotreba je minimálna takže sa nemusím obávať radikálneho zníženia účtov za elektrinu a elektromagnetické žiarenie mi nevadí nakoľko stále nie je dokázane, že by napr. také wifi škodilo.

  8. #18
    Administrator Avatar používateľa drakeman
    Registrovaný
    21.02.2007
    Príspevky
    3 895

    Predvolené

    Ako sme uz pisali, tak aj vypnuta elektronika berie energiu. Je to sice malo ale cas sa hybe a vsetko sa to akumuluje a vysledne to nie je az take zanedbatelne. Vies, teraz si to neuvedomujes, pretoze ty elektriku neplatis, ale keby si vsetko nepotrebne co nepouizvas vypinal, tak by si im dost usetril. Mozno sa smejes, ale je to tak. Ved ked budes starsi pochopis

  9. #19
    Super moderátor Avatar používateľa cool
    Registrovaný
    28.02.2007
    Umiestnenie
    Markušovce
    Príspevky
    1 384

    Predvolené

    no ked dakto ma zapnuty 24 hodin denne pocitac tak jasne ze vtedy usetri ak si ho na noc napriklad vypnes, aj ked je v uspornom rezime a ma aj HDD vypnute, aj tak radsej si ho vypnut, nesetris len energiou to si zapamätaj.
    Linux forever, trance, dance, house



    www.damur.ic.cz - DAMUR - Dance Music Radio

  10. #20
    Pokročilý Avatar používateľa xaser5
    Registrovaný
    17.11.2007
    Umiestnenie
    Spojené Žochárske Emiráty
    Príspevky
    671

    Predvolené

    Citácia Pôvodne pridal drakeman Zobraziť príspevok
    Ako sme uz pisali, tak aj vypnuta elektronika berie energiu. Je to sice malo ale vysledne to nie je az take zanedbatelne.
    Pozrel som po nete a našiel že v EU sa ročne takto minie elektrika za 7 mld.€, to fakt stojí za vypnutie... Viete si predstaviť koľko elektrární musí bežať len kôli stand by režimom..... (je to niekde okolo 50 TWh)

Strana 2 z 2 PrváPrvá 12

Pravidlá prispievania

  • Nemôžete pridávať nové témy
  • Nemôžete pridávať odpovede
  • Nemôžete pridávať prílohy
  • Nemôžete upravovať svoje príspevky
  •