Zobraziť plnú verziu : PS design do html a css?
dejvidko2006 31.10.2008, 13:54 Zdravim hoši...
Som grafik a spravil som si jednoduchý design v photoshope.rozrezal som ho na časti a takisto buttony menu po samom.Len neviem ako to hodiť do html a css.
Neporadite mi? V HTML niesom macher,viem len malinko a css taktiež...
Dik vopred
Ked to v photoshope rozrezes, tak photoshop ti ulozi jednotlive obrazky a k tomu aj html kod. Co sa tyka CSS, tak to uz je nutne dorobit. Nejaky wysiwyg html css editor, tam si to potom otvor a bavkaj sa.
dejvidko2006 01.11.2008, 12:12 Ked to v photoshope rozrezes, tak photoshop ti ulozi jednotlive obrazky a k tomu aj html kod. Co sa tyka CSS, tak to uz je nutne dorobit. Nejaky wysiwyg html css editor, tam si to potom otvor a bavkaj sa.
ale ten html kod co mi vyhodi nieje dobry,potvrdili mi to viacery programatori. zevraj je nepouzitelny a podobne. A css neviem,ako som spomenul
ci kokso aj mne by sa zisiel taky design asi ti napisem :)
dejvidko2006 01.11.2008, 16:13 ci kokso aj mne by sa zisiel taky design asi ti napisem :)
mam to brat ako kompliment? :-D ok tak dik
Tak hneď tam vidím prvú vec prečo ten design nebude použiteľný... A to je pozadie... Mňa by zaujímalo ako chceš docieliť jeho zobrazovanie aj na veľkých monitoroch... :)
Tak si ten kod poupravujes v editore. Ale to je podla mna zaklad, na ktorom sa da stavat. Kazdy lepsi editor ma funkciu precistenia html tagov. Treba len poskusat.
dejvidko2006 02.11.2008, 11:33 Tak hneď tam vidím prvú vec prečo ten design nebude použiteľný... A to je pozadie... Mňa by zaujímalo ako chceš docieliť jeho zobrazovanie aj na veľkých monitoroch... :)
ja neviem,to ma nenapadlo,nikdy som nerobil design cez html..
dal som to nakodovat tomasovy (coolovi) uvidime ako to urobi
Ono to nepôjde nijako docieliť... :) jedine ak by bol ten obrazec pravidelný a opakoval sa vtedy sa to dá. Takto sa to nedá tak aby si ho mal po celom monitore napr. na 30" alebo 22" monitoroch... :)
dejvidko2006 02.11.2008, 15:27 Ono to nepôjde nijako docieliť... :) jedine ak by bol ten obrazec pravidelný a opakoval sa vtedy sa to dá. Takto sa to nedá tak aby si ho mal po celom monitore napr. na 30" alebo 22" monitoroch... :)
hm,tak ako to potom riesia ti,co robia designy v ps?
Davaju tam pozadie, ktoré sa dá opakovať....
dejvidko2006 02.11.2008, 20:55 Davaju tam pozadie, ktoré sa dá opakovať....
aha.hmm
Daj nejaku peknu farbu na pozadie :-)
dejvidko2006 09.11.2008, 10:11 Daj nejaku peknu farbu na pozadie :-)
ano,cool sa vynašiel a hodil tam farbu modru-tyrkysovu a vobec to nevidno..
drakeman 09.11.2008, 20:10 Tento dizajn sa neda len tak lahko roztiahnut. Podla obrazka je robeny fixne. Dal by sa vsak roztrihat tak, ze by sa iste obrazky opakovali a tym padom by bol prisposobitelny pre velkosti monitora, ale nie je to jednoduche riesenie.
Osobne by som toto nakodil fixne a nehral by som sa s modularnostou.
dejvidko2006 10.11.2008, 14:09 Tento dizajn sa neda len tak lahko roztiahnut. Podla obrazka je robeny fixne. Dal by sa vsak roztrihat tak, ze by sa iste obrazky opakovali a tym padom by bol prisposobitelny pre velkosti monitora, ale nie je to jednoduche riesenie.
Osobne by som toto nakodil fixne a nehral by som sa s modularnostou.
hmm nic s toho nechapem ,ale dajme tomu,ze OK :D ..
Jednoducho ten dizajn sa da prekodovat len tak, aby bol vzdy rovnakej velkosti. Teda povedzme 800x600 pixelov. Ak by niekto napriklad pouzil mensie rozlisenie, tak v tom pripade by sa cela stranka nevmestila na obrazovku. Ak ma niekto nastavene rozlisenie 1280x1024, tak zase velka cast obrazovky by bola nvyuzita - prazdna.
Vela modernych dizajnov sa v dnesnej dobe robi ako "floating", teda take, ktore sa automaticky prisposouju rozliseniu, ktore pouziva ktorykolvek uzivatel, ktory si stranku pozera.
Da sa to dosiehnut tak, ze pouzijes obrazky, ktore sa daju opakovat bez svov (teda, ze nie je rozoznat, ze sa ten obrazok stale opakuje ako do stran, tak popripade do vysky.
V tvojom dizajne je problemhlavne s pozadim. Jednoducho sa neda "natajlovat" (tile - dlazdica). Ak ho zacnes na stranke opakovat, tak to bude vidiet a bude to nepekne a rusive.
Ako spravit take pozadie je viac sposobov. Nasiel som ti jeden priklad (tutorial pre PS), kde to robia s fotografiou, ked to budes robit so svojou grafikou, tak to bude ovela jednoduchsie, lebo uz od zaciatku mas na pamati, co chces dosiahnut. Tutorialov je plny web, staci troska popatrat.
http://tutorialblog.org/make-repeating-seamless-tile-backgrounds-with-photoshop/
A preco sa pouziva "seemless pattern tiles"? Lebo je velky rozdiel mat podkladovy obrazok velky povedzme 1600x1200 bodov, aby si mal zabezpecene zobrazenie pozadia pre vsetkych uzivatelov (aj tych, ktory pouzivaju taketo rozlisenie) a mat obrazok povedzme 100x100 pixelov. Je to obrovsky rozdiel vo velkosti suboru.
dejvidko2006 11.11.2008, 15:01 Jednoducho ten dizajn sa da prekodovat len tak, aby bol vzdy rovnakej velkosti. Teda povedzme 800x600 pixelov. Ak by niekto napriklad pouzil mensie rozlisenie, tak v tom pripade by sa cela stranka nevmestila na obrazovku. Ak ma niekto nastavene rozlisenie 1280x1024, tak zase velka cast obrazovky by bola nvyuzita - prazdna.
Vela modernych dizajnov sa v dnesnej dobe robi ako "floating", teda take, ktore sa automaticky prisposouju rozliseniu, ktore pouziva ktorykolvek uzivatel, ktory si stranku pozera.
Da sa to dosiehnut tak, ze pouzijes obrazky, ktore sa daju opakovat bez svov (teda, ze nie je rozoznat, ze sa ten obrazok stale opakuje ako do stran, tak popripade do vysky.
V tvojom dizajne je problemhlavne s pozadim. Jednoducho sa neda "natajlovat" (tile - dlazdica). Ak ho zacnes na stranke opakovat, tak to bude vidiet a bude to nepekne a rusive.
Ako spravit take pozadie je viac sposobov. Nasiel som ti jeden priklad (tutorial pre PS), kde to robia s fotografiou, ked to budes robit so svojou grafikou, tak to bude ovela jednoduchsie, lebo uz od zaciatku mas na pamati, co chces dosiahnut. Tutorialov je plny web, staci troska popatrat.
http://tutorialblog.org/make-repeating-seamless-tile-backgrounds-with-photoshop/
A preco sa pouziva "seemless pattern tiles"? Lebo je velky rozdiel mat podkladovy obrazok velky povedzme 1600x1200 bodov, aby si mal zabezpecene zobrazenie pozadia pre vsetkych uzivatelov (aj tych, ktory pouzivaju taketo rozlisenie) a mat obrazok povedzme 100x100 pixelov. Je to obrovsky rozdiel vo velkosti suboru.
tak dik za podrobne vysvetlenie a aj za web :)
Na vyucbu by ti mohol pomoct samotny tento web. Opakuje na pozadi obrazok o velkosti 10x400 pixelov na adrese http://www.verejnadiskusia.sk/skins/diskusia/misc/page_bg.png. Experimentuj najma s 21. riadkom v kode tejto stranky. :-)
Mimochodom vynoveny web sa mi velmi paci. :)
|
|