Zobraziť plnú verziu : Softvare ku jazyku C a C++

mathias
09.06.2008, 22:40
Aky software by som mal pouzit ked som absolutna nula a chcem zacat programovat v jazyku C. Mam doma Borland C ale to je asi skor na PC kde je WIN 95 a ja mam XP tak mi to zere 100% z procesora. Co je take najlepsie a zeby to bolo cim nenej zatazove na hardware, alebo zeby som presiel na stary WIN :D

nasiel som devc++ tak skusim frcat na tom ale ak poznate daco lesie tal sem s tym ;)

q-parser
16.06.2008, 00:51
Aky software by som mal pouzit ked som absolutna nula a chcem zacat programovat v jazyku C. Mam doma Borland C ale to je asi skor na PC kde je WIN 95 a ja mam XP tak mi to zere 100% z procesora. Co je take najlepsie a zeby to bolo cim nenej zatazove na hardware, alebo zeby som presiel na stary WIN :D

nasiel som devc++ tak skusim frcat na tom ale ak poznate daco lesie tal sem s tym ;)
Zvlastne, ze ti to zerie tak vela procaku. Nikdy som s tym nemal taky problem. Inak Borland C je v pohode, na bezoknove DOSovske aplikacie je fakt skvely.
Devcpp je fajn nastroj a je zadarmo. V neprospech je fakt, ze vyvoj sa nejak zastavil, stale je vo verzii 4.9.9.0 tusim. Dokaze vsak spolupracovat s akymkolvek kompilatorom a je mozne ho rozsirit o kniznice. Ja som ho pouzival isty cas na opengl (GLUT, allegro, SDL).
Mam dobru skusenost s Borland C++ verzie 5 a 6. Je mozne robit oknove/konzolove aplikacie.
Najkomplexnejsi nastroj je samozrejme Visual Studio, s ktorym robia profesionali.

mathias
16.06.2008, 19:54
No paradna recenzia aj ked je kratka dik, a mne vsetky DOSacke veci vela procaku zeru musim dajaky upgrade na to asi doinstalovat

mathias
02.07.2008, 18:11
A v com je najlepsie programovat v linuxe ? Ale nie v konzole, ale zeby som mal take fajne priehladne okienko ako ma DevC++ : Presiel som na linux a tu mi furt vyhodi iba v konzole programy :( .

Mimochodom distribucia Debian, ale to je asi jedno

rajo
08.07.2008, 17:07
skus KDevelop

mathias
29.08.2008, 17:42
A v linuxovej konzole sa ako programuje ? No ja nemam sajnu kde treba napis prikazy ako # make a tak .... zeby mi to vobes spustilo