Zobraziť plnú verziu : Visual Studio 2005 a 2008 C++ a MySQL databázy

tomi
26.05.2008, 21:37
Neviete niekto ako rozbehat vo Visual studiu 2005 alebo 2008 MySQL databazy? Nedaju sa mi totizto pripojit, iba editovat. Ak ma niekto nejaky funkcny navod, manual, tutorial alebo plugin tak mi prosim napiste. Diky

drakeman
27.05.2008, 13:55
Na to potrebujes pluginy.

Tu mas pre Visual Studio
http://dev.mysql.com/downloads/visual-studio-plugin/index.html

Pre C++ som nenasiel, ale udajne by mal fungovat aj tento pre VS.

tomi
27.05.2008, 16:26
no ved hej, ale mne to odpalilo mysql server, sa mi neda spustit teraz a tym padom sa nedostanem k databazam,,,:(((

drakeman
27.05.2008, 17:31
Ale co by si si sa nedostal. To si myslis len ty. Pokial ti nespadol kompletne tak sa k nim dostanes. Doporucim vypnut to Visual studio a restartnut masinu. Tym padom nebude ani plugin aktivny a mozes sa k DB dostat standardnou cestou.
Kedze zrejme pouzivas Windows, doporucim ti pouzit XAMPP. Je dobry a hlavne stabilny. Co sa tyka toho pluginu tak poskusaj a popozeraj info o nom. Isto sa docitas informacie, ktore ti pomozu odladit problem

tomi
27.05.2008, 17:46
oki, dikes vyskusam. inak pouzivam wamp ale vyskusam to tvoje, a uz som mysql rozbehal len mam male problemy napojit databazu na program...

drakeman
27.05.2008, 21:47
A k comu ti to vlastne je? Ked uz pouzivas takuto aplikaciu, tak ti moze byt jedno ci pouzijes mssql alebo nie. Ale paci sa mi, ze ides trosku aj do free veci, kedze si si zrejme tiez zaplatil aj to Visual Studio :)

tomi
28.05.2008, 09:06
no musim ist s dobou:) a inak mysql preto lebo je free. a ked budem davat niekomu program asi mu nebudem davat aj mssql za neviem kolko penazi... uz som to rozbehal ale zas mi to vypisuje

1>testovaciDataSet3.h(7) : fatal error C1107: could not find assembly 'MySql.Data.dll': please specify the assembly search path using /AI or by setting the LIBPATH environment variable

nevies co s tym?

tomi
28.05.2008, 17:01
Už som to rozbehal, ale nevies de by sa dali zohnat nejake schopné príručky? lebo davať 1.500,- Sk za knihu sa mi moc nece...

drakeman
07.06.2008, 11:27
Bohuzial ziadnu nemam a ani na tentoi system som nike nevidel. Teda nie v SK/CZ. V EN su vsade, ale tie zrejme nepotrebujes.
Inak ak v tom chces robit, tak si kup normalnu knihu. Nie je nic lepsie ako normalna kniha. Ked budes nieco potrebovat, mozes studovat, ked budes mat cas, mozes studovat. Ked ju budes mat nastudovanu a spravis daku aplikaciu, ktoru aj predas, tak sa ti ta investicia vrati.