Zobraziť plnú verziu : Stránka v html...

luky133
11.03.2007, 18:16
No mám jednú stránku v html. Vzhľad je z netu ja len napĺňam obsahom. Optimalizovaná je pre firefox. Ale potrebujem pomoc. Ako urobiť aby vo FF sa tento text nepekrýval? Tu je odkaz: http://www.busdriver.hostuju.cz/hra.html
Ten text sa dole prekrýva a ešte prečnieva. VO front page sa zobrazí normálne. V IEčku ide v poho ale stránka je rozhádzaná a v OPERE ide tiež. :confused:

chello
09.04.2007, 12:08
No mám jednú stránku v html. Vzhľad je z netu ja len napĺňam obsahom. Optimalizovaná je pre firefox. Ale potrebujem pomoc. Ako urobiť aby vo FF sa tento text nepekrýval? Tu je odkaz: http://www.busdriver.hostuju.cz/hra.html
Ten text sa dole prekrýva a ešte prečnieva. VO front page sa zobrazí normálne. V IEčku ide v poho ale stránka je rozhádzaná a v OPERE ide tiež. :confused:

nerozumiem tvojmu problému, čo vlastne chceš vo Frontpage robiť s tou stránkou? Mne sa zdá, že sa zobrazí normálne... akú verzi používaš? možno stará verzia nepodporí niektoré funkcie..ja mám FP 2003

drakeman
09.04.2007, 13:30
Sprostosti ako FrontPage nepouzivaj. Radsej si daj Dreamweaver. Problem je v tom, ze vsade pouzivas div, co nie je celkom dobre. Doporucijem ti nahradit vsetky div tagy tagom span

bigdragon
10.04.2007, 15:37
drakemn: všechen div za span?? já měl za to, že span je řádkový element. Tedy, že s epoužívá spíš k forámatu neblokového textu. Ono to teda jde použít jakokoli, mezi span a div zase takovej rozdíl tuším není.

drakeman
10.04.2007, 18:37
div je definicia oddelenia/sekcie v dokumente
http://www.w3schools.com/tags/tag_div.asp

span sa pouziva na zozkupenie elementov v riadku v dokumente
http://www.w3schools.com/tags/tag_span.asp

chello
10.04.2007, 21:16
Sprostosti ako FrontPage nepouzivaj. Radsej si daj Dreamweaver. Problem je v tom, ze vsade pouzivas div, co nie je celkom dobre. Doporucijem ti nahradit vsetky div tagy tagom span

používam FrontPage radšej ako Dreamweaver... aj kvôli cene

drakeman
11.04.2007, 00:03
používam FrontPage radšej ako Dreamweaver... aj kvôli cene
Keby sa mam rozhodovat aky soft, tak Dreamweaver by vyhral, pretoze je daleko lepsi. Je sice pomalejsi, ale nerobi tolko zbytocneho kodu ako FrontPage

chello
12.04.2007, 09:26
pred rokmi som sa rozhodol pre FP kvôli cene.. teraz už síce nie je taký výrazný rozdiel, ale už keď ho mám, stačí mi

drakeman
12.04.2007, 15:11
Ked v nom spravis to, co potrebujes, tak to je v pohode. Hlavne ze ti sluzi ako ma

bigdragon
12.04.2007, 17:31
A taky pokud mu nevadí zbytečná kvanta kódu navíc..

seejey
12.04.2007, 18:18
A taky pokud mu nevadí zbytečná kvanta kódu navíc..

Hehe, to veru hej. Si staci naimportovat html generovane FP do Dreamweaver a nechat ho automaticky precistit kod a clovek sa nestaci cudovat, ze kolko balastu odtial zmizne.

D a cena - mno neviem, ale este nedavno sa dali kupit starsie verzie, dokonca cele baliky aj s grafickym editorom za velmi slusnu cenu. Neviem, ako je to teraz, ked to odkupil Adobe a oni svoje starsie produkty neponukaju.

bigdragon
13.04.2007, 21:30
Adobe?? Neeeeeee.. To zas bude kua drahý... Porovnej třeba cenu PS a Corelu :(

drakeman
14.04.2007, 00:23
Adobe?? Neeeeeee.. To zas bude kua drahý... Porovnej třeba cenu PS a Corelu :(
Preco sem pleties Adobe, ked on s tvorbou webu nic nema?

seejey
14.04.2007, 02:36
Pockat, pockat. Ako preco sem pletiem Adobe? Ved Macromedia uz nie je, vsetky produkty kupilo Adobe. Uz bude Adobe Flash, Adobe Dreamweaver, atd. Alebo dokonca Dreamweaver uz nebude existovat, spoja ho s tym ich produktom na tvorbu webu (Adobe Go, ci ako sa to vola).

A Corel s Photoshopom by som neporovnaval. Corel Photopaint sa v Photoshopom ani moc porovnavat neda. Photoshop je trosku ina meta. Mno a Adobe stavia na to, ze si ich produkty budu kupovat za hocijake ceny, lebo Adobe je vlastne high end v 2D grafike. Sak skupuju vsetko.

A konkretne Dreamweaver CS3 stoji v preorder 399USD, takze to nie je az tak moc a v podstate to kopiruje jeho cenu, ked bol este vyvijany pod Macromediou.

bigdragon
26.04.2007, 19:05
Jelikož jsem došle k závěru, že z HTML už jaksi cosi umím, pustil jsem se do CSS. Znal jsem základy, ale chce to trošku vylepšit znaolsti.

Potřeboval bych poradit s tímhle

<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset="iso 8859-2">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="db.css">
<title>bigova database</title>
</head>
<body>
<div id="box">
<div id="header">
<div id="menu"></div>
</div>
<div id="content">></div>
<div id="footer"></div>
</div>
</body>
</html>

potřeboval bych umístit patičku tak, aby se zobrazovala dole, ale zároveň přímo navazovala(byla nalepená) na content, který má auto výšku= jeho velikost se měni, a proto nemůžu použít pevnu pozici...

#box
{
position: relative;
margin: 0 auto 0 auto;
width: 650px;
padding: 0;
height: auto;
}

#menu
{
background-color: #f5f6bc;
position: absolute;
top: 66px;
left: 285px;
width: 250px;
height: 70px;
border: 1px dashed #334468;
}

#header
{
background: #FFFFFF url("images/header.png");
top: 0px;
left: 0px;
height: 176px;
}

#content
{
background: #FFFFFF url("images/content.png");
top: 176px;
left: 0px;
height: auto;
}

#footer
{
}

BTW: to CSS je zatím jenom pozicování..
BTW2: berte ohled na lamy aneb jenom do mě :cool:

developer
27.04.2007, 07:27
vyjadrim sa len k CSS:
stromova struktura designu:
box
- header
- menu
- content
- footer

v css treba zacat tagom body
- napr nulove odsadenie, zarovnanie designu na stred atd.

CSS:

body { margin: 0; padding: 0; text-align: center; }

#box { margin: auto; padding: 0; width: 700px; }

#box #header { float: left: width: 700px; }

#box #header #menu { float: left: width: 700px; height: 20px; }
/* pozor je to vodorovne menu */

#box #content { float: left; width: 700px; }

#box #footer { float: left; clear: both; width: 700px; }

toto je vlastne len taka ukazka vsade somdaval width len tak aby bolo jasne ze sa to da menit ...
vsimni si zachovanie struktury aj v css
taktiez

div#box { margin: auto; padding: 0; width: 700px; }

div#box div#header { float: left: width: 700px; }

... je spravne ale plati len pre tagy div s danym id
... namiesto id pouzivaj aj class kde v css je namiesto # bodka

napr

div#box div.header { ... }

- kombinuj id aj class, pretoze id s nejakym nazvom sa moze na stranke vyskytovat len jedenkrat

luky133
29.04.2007, 13:07
Ja moc neviem html a css. No ,ale opraviť si nejakú cyhbu viem. Ja si upravujem keďtak vzhľady z webu.