Zobraziť plnú verziu : Chat, diskusia v PhP bb

cool
16.10.2007, 21:23
vie niekto z vás ako si to môžem jednoducho vytvoriť??? Proste ako sa niekde zaregistrovať a jednoducho to urobiť na freehostingovú stránku???:D
Nechcem aby sa za to platilo
A týmto nechcem povedať, že táto diskusia je zlá, praveže naopak, je to tu super!!! Ale potrebujem to pre jedného kamoša, ktorí si z tým nevie rady.:cool:

Deiky
16.10.2007, 21:50
Ak ches len cisto phpbb forum tak to mas lahke vyber si hocjaky free hosting a stiahni forum z phpbb.sk alebo phpbb3.sk mas tam aj kompletny navod po stihnuti suborov alebo konkretne na weboch

drakeman
17.10.2007, 00:09
A týmto nechcem povedať, že táto diskusia je zlá, praveže naopak, je to tu super!!! :cool:
Ved preto kua.

Instalacia phpBB je velmi jednoducha. Nahraj subory na FTP a pusti cez web. Automaticky budes vyzvany na instalaciu. Zadas len pristupove udaje do DB a je to. O com by malo byt to forum? Nedalo by sa to rozoberet tu na tejto diskusii?

luky133
17.10.2007, 16:32
Noo ,ale phpBB3 je len na kvalitné hosty! A to 98% free hostov nie je... Väčšinou majú blokované dáke funkcie a potom to nejde... Preto by som na free host zatiaľ dával kombnáciu phpBB2 + zmodovanie... :D

drakeman
17.10.2007, 17:46
O obmedzeniach pre phpBB3 pocujem prvykrat. Co tam take nemoze fachat? Zeby nahlady koli GD kniznici? To nie je strasna zalezitost.

cool
17.10.2007, 19:55
Ved preto kua.

Instalacia phpBB je velmi jednoducha. Nahraj subory na FTP a pusti cez web. Automaticky budes vyzvany na instalaciu. Zadas len pristupove udaje do DB a je to. O com by malo byt to forum? Nedalo by sa to rozoberet tu na tejto diskusii?

ako jedna vec chýba tomuto fórum aby sa to tu mohlo rozbehnúť a to je, že to nemá byť verejné, lae len pre členov jedného združenia jednej hry ( Investland ), kde je veľmi dôležité, aby sa informácie z tohto fóra nikde nedostali!!!:cool:

luky133
17.10.2007, 20:04
Captcha nejde na na niektorých free hostoch aj keď tam nemajú zaškrtnuté ,že aby sa používala na ich generáciu GD... Aj mne sa to stalo keď som to testoval na free hoste... Potom phpBB potrebuje viacej pamäti na vykonanie určitého dotazu napr. na zobrazenie užívateľských skupín... Toto napr. nejde na hostuju... Síce tam sa to dá riešiť príkazom ,ale všade tento príkaz nie je dovolený atď... Je ich mnoho... Proste phpBB3 je náročnejšie naž phpBB2...:o

cool
17.10.2007, 20:13
Captcha nejde na na niektorých free hostoch aj keď tam nemajú zaškrtnuté ,že aby sa používala na ich generáciu GD... Aj mne sa to stalo keď som to testoval na free hoste... Potom phpBB potrebuje viacej pamäti na vykonanie určitého dotazu napr. na zobrazenie užívateľských skupín... Toto napr. nejde na hostuju... Síce tam sa to dá riešiť príkazom ,ale všade tento príkaz nie je dovolený atď... Je ich mnoho... Proste phpBB3 je náročnejšie naž phpBB2...:o
nevieš či to pojde na ic.cz ???:cool:
neviem prečo, ale pri inštalácii mi píše toto:

phpBB : Critical Error
Could not connect to the database

viete čo to je???

drakeman
17.10.2007, 22:00
Nemoze sa ti pripojit do DB. Bud ti nefunguje MySQL, zmazal si tabulky alebo mas zly configurany subor. Doporucujem zacat suborom a potom pozriet ostatne.

cool
18.10.2007, 17:16
Nemoze sa ti pripojit do DB. Bud ti nefunguje MySQL, zmazal si tabulky alebo mas zly configurany subor. Doporucujem zacat suborom a potom pozriet ostatne.

a ako čo mám urobiť ked mám zlý configurovany subor???

luky133
18.10.2007, 18:43
Nastav na config.php práva 777 a potom vyplň podľa inštalácii prístupové údaje... Na ic.cz tuším ide phpBB3 celkom v pohode ,ale základný vzhľad je tuším kvôli lište rozhádzaný... Ale možno to už v RC7 opravili... :p

cool
18.10.2007, 19:41
Nastav na config.php práva 777 a potom vyplň podľa inštalácii prístupové údaje... Na ic.cz tuším ide phpBB3 celkom v pohode ,ale základný vzhľad je tuším kvôli lište rozhádzaný... Ale možno to už v RC7 opravili... :p

subor config.php je prázdny. 4o tam mám napísať???

luky133
18.10.2007, 20:11
Nič... Keď tam máš nastavený CHMOD na 777 tak ti to počas inštalácie samo pridá...

drakeman
18.10.2007, 22:35
Nebudem sa vam pliect do rozhovoru, ale chcem len upozornit, ze 777 by sa nemalo davat na subory. Je to atribut pre adresare. Na subory byt mali byt len 6-kove rady. Najvyssi je 666 a standardny 644. To len tak BTW

luky133
19.10.2007, 19:08
Noo ale je to jedno lebo tak ci tak potom prepises naspäť 644... :)

drakeman
19.10.2007, 20:03
Noo ale je to jedno lebo tak ci tak potom prepises naspäť 644... :)
No, relativne to je jedno, ale inak nie. Je to dost velky rozdiel. No ale na okamih to staci.

cool
21.10.2007, 19:03
čo mám vyplniť do tých políčok, ale napíšte mi to fakt laicky!!! Ak sa vám chce.
http://www.mig-chat.ic.cz/vnutorneforum/phpBB2/install/install.php
Tu je stránka, kde to chce mať.
Fakt diki za každú reakciu.

Deiky
21.10.2007, 19:52
vsetky potebne veci ako nazov databazy meno hostu by ti mal zobrazovat tvoj hosting najprv si ale musis databazu vytvorit v menu administracii hostingu by to malo byt pohladaj vytvor.... ak mas tak ti to zobrazy ako sa vola heslo uzivatelske meno a hostname...

Default board language: Vyber si jazyk ak ich mas viacero v ponuke
Database Type: nechaj alebo podla druhu mysql na hoste
Choose your installation method ak je to prva instalacia instal ak aktualizujes upgrade

Database Server Hostname / DSN: Databazoi server server tvojej databazy
Your Database Name: Nazov tvojej databazy
Database Username: Uzivatelske meno databazy
Database Password: heslo databazy
Prefix for tables in database: nechaj na phpbb_
Admin Configuration
Admin Email Address: tvoja emailova adresa
Domain Name: mas vyplnene
Server Port: mas vyplnene
Script path: mas vyplnene
Administrator Username: tvoje admin meno
Administrator Password: tvoje admin heslo
Administrator Password [ Confirm opakovane heslo

cool
21.10.2007, 21:05
vsetky potebne veci ako nazov databazy meno hostu by ti mal zobrazovat tvoj hosting najprv si ale musis databazu vytvorit v menu administracii hostingu by to malo byt pohladaj vytvor.... ak mas tak ti to zobrazy ako sa vola heslo uzivatelske meno a hostname...

Default board language: Vyber si jazyk ak ich mas viacero v ponuke
Database Type: nechaj alebo podla druhu mysql na hoste
Choose your installation method ak je to prva instalacia instal ak aktualizujes upgrade

Database Password: heslo databazy
Prefix for tables in database: nechaj na phpbb_
Admin Configuration
Admin Email Address: tvoja emailova adresa
Domain Name: mas vyplnene
Server Port: mas vyplnene
Script path: mas vyplnene
Administrator Username: tvoje admin meno
Administrator Password: tvoje admin heslo
Administrator Password [ Confirm opakovane heslo

A ako mám zistiť tieto informácie???:confused:
A ešte niečo, na okraj ako vyzerá prihlasovacie meno na phpmyadmin???
takto: ??? meno.ic.cz ???:confused:

:cool:

luky133
21.10.2007, 21:36
V administacii to maš uvedené... ;)

drakeman
22.10.2007, 20:57
Pripadne kontaktuj svoj hosting support. Mali by ti poslat vsetky pozdovane informacie a instrukcie.

cool
23.10.2007, 19:06
ale neviem prihlasovacie meno na phpmyadmin,
v administraci by som to aj našiel, ale nejde mi načítať g-mail, ic.cz...
Neviem prečo píše mi tam, že: Pri pokusu o kontakt www.google.com bylo spojení odmítnuto.
To isté pri ic.cz, začalo mi to len tak znenazdajky robiť, a neviem prečo, može to byť blokovaním antivirusom, alebo niečo s cookies, neviem. Proste nejde mi to asi tretí deň

Deiky
23.10.2007, 19:23
Skus novy prehliadac neviem nacom bezis ale odporucam operu

cool
23.10.2007, 20:05
Skus novy prehliadac neviem nacom bezis ale odporucam operu

skúsil som všetko. Najnovšie i staršie verzie IE, Opera, Mozilla. Neviem čím to je, asi preinštalujem blbý Windows.:cool:

Deiky
23.10.2007, 22:21
mozno stranky obsahuju certifikaty ktore ti nechce browser povolit môze to byt firewalom kedze ti to blokuje aj ostatne prehliadace a nie len jeden

drakeman
24.10.2007, 16:18
Doporucujem vypnut na chvilu firewall a restartnut PC. tym sa vsetky instancie prehliadacov zrusia a nemali by to blokovat.

cool
24.10.2007, 20:39
Doporucujem vypnut na chvilu firewall a restartnut PC. tym sa vsetky instancie prehliadacov zrusia a nemali by to blokovat.

diki, idem to vyskúšať.

bmarian
28.10.2007, 08:43
V mých letech jsem se začal zajímat o internet a tvorbu webu. Jsem asi už na to starý, ale částečně jsem můsel kvůli mé práci. Jsem inv. důchodce a nezbývalo mi nic jiného, než si začít hledat přivýdělek na internetu. V mých letech mě internet úplně uchvátil. No a právě mě začalo bavit si dělat svůj web. Ale, není to tak jednodůché jak jsem si myslel. Hlavně php, je věc která mi dělá velký problém. Nenašel by se tady nějaký dobrodinec, který by mi poradil nějaký program , nebojak upravovat web v php? Dík, Marian:

Deiky
28.10.2007, 09:38
1- Stranky kodovane v php môzes upravovat napr v PSPade alebo Dreamweaver.
Ak nieco tvoris a ches si to prezriet alebo neviem co na svojom PC ak si vytvoris vlastny localhost
2- Preto si az na tretej stranke lebo take je strankovanie
1strana 123456
2strana 7891011
3strana 131415 odpoved a ty si 15 chapandos :-)

cool
03.11.2007, 19:39
neviem či tento server poznáte, ale minule som ho ja našiel. Je to server na phpBB fóra. Jednoducho sa tam dá vytvoriť fórum a proste všetko. Jediná nevýhoda je, že je tam help v anglitčine a neviem tam nájsť nikde jednu vec. A to je ako pridať do registračného formulára ďalšie otázky, na ktoré nový užívateľ musí odpovedať ak sa chce zaregistrovať. Neviem mohli by ste sa pozrieť na tú stránku, alebo napísať ako ste to urobili vy, ak máte takéto fórum. Potrebujem rady, čo najskôr. Diki. A mimochodom tá stránka: www.forumotion.com

luky133
04.11.2007, 15:16
Mne sa takéto slžby nikdy nepáčili boo väčšinou tam nemám FTP a zbytočne sú tam módy ,ktoré by som nikdy nevyužil... :)

drakeman
05.11.2007, 18:44
4 cool. Nie je to zla zluzba, ale je to pre total lamy a nemas tam sukromie. Spreavcovia sa ti mozu hrabat v citlivych datach a a ni nebudes o tom vediet. Ked uz forum, tak skor by som ho dal niekde na free server a spravil si ho sam. al by som tam len to, co naozaj potrebujem a chcem.

cool
05.11.2007, 20:33
4 cool. Nie je to zla zluzba, ale je to pre total lamy a nemas tam sukromie. Spreavcovia sa ti mozu hrabat v citlivych datach a a ni nebudes o tom vediet. Ked uz forum, tak skor by som ho dal niekde na free server a spravil si ho sam. al by som tam len to, co naozaj potrebujem a chcem.

máš úplnú pravdu, ale čo ked sa nemožem pripojiť k phpmyadmin, lebo mám problémy so SSL pripojením??? Čo mám potom robiť???:confused:

drakeman
05.11.2007, 23:24
SSL na forum napotrebujes. To mas len vramci bezpecnosti, ale ta na free servroch moc nehra ulohu. Vacsina free ale aj platenych servrov phpmyadmin maju. Je to naj nastroj na spravu databaz. Tak tiez do z nich ponukaju moznost vzdialenej spravy databaz pomocou rosnych aplikacii. databazu mozes mat napr v amerike a ty si ju budes doma online spravovat cez tvoj komp. nebudes potrebovat ziadny phpmyadmin

cool
06.11.2007, 19:39
SSL na forum napotrebujes. To mas len vramci bezpecnosti, ale ta na free servroch moc nehra ulohu. Vacsina free ale aj platenych servrov phpmyadmin maju. Je to naj nastroj na spravu databaz. Tak tiez do z nich ponukaju moznost vzdialenej spravy databaz pomocou rosnych aplikacii. databazu mozes mat napr v amerike a ty si ju budes doma online spravovat cez tvoj komp. nebudes potrebovat ziadny phpmyadmin

tak neviem ako sa to označuje, proste ak sa chcem prihlásiť na nejaký freehosting, alebo na e-mail, tak sa tam nemožem prihlásiť, lebo mi to ešte vždy blbne. Skúšal som aj to s vypnutím antivirov, ale nič nepomaha. Neviem sa proste dostať ani do databázy, jednine cez Total Comander. Ale vždy ked stlacim na odkaz, kde je napisane Máte problém s prihlásením cez SSL?, a potom ma vždy pihlási. Prečo??? Tak to neviem, ale na freehostingu ic.cz sa niečo také nenachádza, takže nemôžem sa tam prihlásiť.:rolleyes:

pre: drakeman
mimochodom nevedel som že si adminom phphnuke. Tak ty si fakt makač. RESPECT:cool:

drakeman
06.11.2007, 23:07
Problem bude v tvojom free hoste a nie u teba. Nozno ze este v tvojom browseri, ale to je otazne. Po kliknuti na odkaz ci mas problem s SSL ta isto presmeruje na nezabezpecenu cast webu.

BTW: Ja som aj owner (majitel) a nie len admin :)

cool
18.11.2007, 15:21
Problem bude v tvojom free hoste a nie u teba. Nozno ze este v tvojom browseri, ale to je otazne. Po kliknuti na odkaz ci mas problem s SSL ta isto presmeruje na nezabezpecenu cast webu.

BTW: Ja som aj owner (majitel) a nie len admin :)

no pozri, na stránke azet kde som sa minule zaregistroval je pod prihlásením taká vec, že máte problémy so SSL pripojením??? Ak hej, tak tam stlačím a normálne ma prihlási, ak tam nestalčím a normálne sa prihlásim, tak mi napíše že:
Pokoušíte se přistoupit na adresu https://moje.azet.sk/prihlasenie.phtml?KDE=www.azet.sk%2Findex.phtml%3F , která je nedostupná. Zkontrolujte, že je adresa zadána správně a pak zkuste stránku načíst znovu.....

A prečo to tak je, tak to neviem. Viem len, že kvôli tomu sa nemôžem prihlásiť na g-mail, alebo na ic.cz

BTW: no myslel som to tak s tým adminom.

drakeman
18.11.2007, 15:39
Tak to ti neviem povedat preco to blbne, ale problemov moze byt viac. Na strane hostingu, nastavenia danej stranky, alebo v tvojom browseri. Nemas zrejme povoleny certifikat pre tento web.

cool
18.11.2007, 16:03
Tak to ti neviem povedat preco to blbne, ale problemov moze byt viac. Na strane hostingu, nastavenia danej stranky, alebo v tvojom browseri. Nemas zrejme povoleny certifikat pre tento web.

presne tak, už sa k tomu dostávame. Nemám povolený certifikát. Presne v tom to je. Ale ako ho povoliť ked ho dajaky antivir blokuje???:cool:

qwert
18.11.2007, 16:40
Toto antivir blokovat nemoze. Skus iny prehliadac alebo z tvojho terajsieho odstran historiu (hlavne ten web) a skus znovu. Nezabudni povolit certifikat

cool
18.11.2007, 16:45
Toto antivir blokovat nemoze. Skus iny prehliadac alebo z tvojho terajsieho odstran historiu (hlavne ten web) a skus znovu. Nezabudni povolit certifikat

no to je v tom, že už mi povolenie toho certifikatu neukazuje ako niekedy. A je to potom čo som nainštaloval Antivir.:cool: